Help:Thuis:Overzicht uitgaven

Uit PfinkingWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het uitgaven taart diagram

Met het uitgaven paneel kan je alle uitgaven in een bepaalde maand onderzoeken. Alle transacties die zijn gemaakt in een bepaalde maand worden getoond in een taartdiagram gesorteerd op uitgaven categorieën. Klik op vorige maand om de uitgaven van de afgelopen maand te tonen in het taart diagram.

Wil je nog verder terug? Sleep dan een uitgaven staaf uit het inkomsten & uitgaven paneel naar dit uitgaven paneel.

Het is ook mogelijk je inkomsten uit een bepaalde maand te tonen als taart diagram. Sleep een inkomsten staaf uit het inkomsten & uitgaven paneel naar dit uitgaven paneel.

Je uitgaven tot op detail in beeld.

Je uitgaven tot op detail

Om je uitgaven in meer detail te onderzoeken kan je deze inzien door op een taart segment te klikken. In dit voorbeeld bijvoorbeeld op het taart segment levensonderhoud. Alle uitgaven die vallen onder levensonderhoud worden getoond in een detail window gesorteerd op categorieën die vallen onder levensonderhoud. In dit voorbeeld zijn dit de uitgaven aan lunch en boodschappen.

De daadwerkelijke transacties kan je inzien door op de betreffende categorie te klikken in het detail window. Wat dan volgt is een detail transactie window met alle gemaakte transacties. In dit voorbeeld zien we dat we vijf transacties hebben vastgelegd die gezamelijk de totale uitgaven voor deze maand aan lunch hebben gemaakt. Door op een detail transactie te klikken kan je deze tonen in het register en eventueel wijzigen.

Tip
Indien het (transactie) detail window te groot is en gedeeltelijk buiten het scherm valt kan je deze met de muis verslepen.
Details bekijken van je uitgaven.

Trends in je uitgaven onderzoeken

Soms wil je bepalen of bepaalde uitgaven langzaam maar gestaag aan het toenemen zijn, zoals bijvoorbeeld de uitgaven aan de dagelijkse lunch. Door in het uitgaven detail window op het grafiek icoon te klikken voor één van de uitgaven cateogieën (of voor het totaal) wordt een window met een trend grafiek getoond.

In de trend grafiek worden alle inkomsten of uitgaven getoond tot en met de vorige maand. Rechtsboven is een trend indicator zichtbaar in de vorm van een pijl naar boven of beneden die aangeeft of de uitgaven voor bijvoorbeeld lunch toe of afneemt.

Standaard wordt de trend getoond voor dit jaar. Het is mogelijk door op het icoon 2J of Alle data te klikken om de trend over twee jaar of vanaf wanneer er data beschikbaar is te tonen.