Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wij zijn een aantal professionele IT'ers met een affectie voor persoonlijke financiën.

Op het diepste punt van de crisis in 2008 waren we het zat. Woekerpolissen, banken die ondersteund moesten worden met overheidsgeld maar tegelijkertijd klanten uitmelkte ten behoeve van korte termijn bonussen en tussenpersonen die alleen aan zelf verrijking deden in plaats van de klant objectief en goed te adviseren.

Bij ons ontstond het inzicht dat goede persoonlijke financiën vooral iets is wat jezelf moet doen en hiervoor van niemand afhankelijk moet zijn.

Als IT'er denk je dan, hoewel ook belangrijk, niet aan papier en ordners maar aan software die kan ondersteunen. Alleen die software... geen enkel Nederlands pakket voldeed aan onze uitgangspunten: persoonlijk, compleet en onafhankelijk.

Met persoonlijk bedoelen we dat je je administratie en overzichten kunt inrichten naar je eigen smaak. Iedereen heeft zijn eigen accenten in zijn persoonlijke financiën en moet die met de software goed kunnen ondersteunen.

Met compleet bedoelen we dat je er geen andere tool naast nodig hebt. De tool moet alle aspecten van je financiën ondersteunen en inzicht geven in de volledig opbouw van het eigen vermogen. Of dit nu je huis is, je aandelen portefeuille of wat dan ook.

Onafhankelijk vinden wij belangrijk omdat persoonlijke financiën en commerciële belangen naast alleen klant behoud door een kwalitatief goede tool volgens ons nooit samen kunnen gaan.

Daarnaast vonden we dat oplossingen die je nodeloos afhankelijk maakt van een OS, zoals bijvoorbeeld Windows, volstrekt uit de tijd zijn.

Omdat geen enkel Nederlands software pakket voldeed aan onze uitgangspunten zijn we zelf wat gaan bouwen en hebben we een hobby bedrijf opgericht Commodity.

In 2009 is de eerste echte versie van Pfinking uitgerold en sindsdien zijn er vele updates geweest, mede dankzij vele enthousiaste gebruikers. Pfinking voldoet aan onze uitgangspunten en we gebruiken het zelf daarom uiteraard ook. Het verdienmodel achter Pfinking is uitsluitend en alleen het abonnementsgeld.

Pfinking bestaat alleen dankzij tevreden abonnees.